09 Kasım 2018

Ceyhun Bayramova "Açıq Məktub"

















Cəlilabad şəhər 8 saylı məktəbin ana dili ədəbiyyat müəllimi Ramil Sadıqovdan Ceyhun Bayramova
                                                                    AÇIQ MƏKTUB












Cenab Nazir!
Musteqillik dovrunde bir neçe mudir Celilabad RTŞ-ya şeflik etmisdir.E.Esgerov 21 il RTŞ-ya mudir odugu dovrde tehsil sisteminin bel sutununu qirmişdir.Amma ondan sonra mudir olmus xelefleri hec da rayon tehsilini mehv etmekde ondan geri qalmayiblar.Onlardan sonuncusu H.Cavadovdur.
Cenab Nazir!Men size 7.11.2018-ci ilde gonderdiyim mektubda Hafiz muellimin qanunsuz ve ruşvetxor emelleri haqda genis melumat vermisem.
Bu adam tehsil mudir evezi geler-gelmez oz "taktikasin"işe saldi.Özu peşece muellim olsa da,ömru boyu muellim islemeyen,sinfe bele girmeyen,daim RTŞ-nin mudir muavini postunu tutaraq rusvetxorluqla mesqul olan H.Cavadov faktiki olaraq rayonda isleyen 3 min muellimin,129 mektebin cibine girmekle mesquldur.Bu ogurluqda o qeder "seriştelidir" ki,eminem iran şairi Hafiz Şirazi bunun muasiri olsaydi şoka duşerdi.Hetta boyuk şairin özune da "papiş tikerdi"
Cunki,rayonda tehsil qenimi olan H.Cavadov şeytana "papiş tikir".Onun edaletsiz idaretmesine etiraz edenleri Hede-qorxu gelmek,şantaj etmek bir şakəridir.Ne olur olsun,birce onun ruşvet makinasina heckim mane olmasin.
Cenab nazir!Rayonda olan 129 mekteb direktorlari H.Cavadova konkret xerac vergisi verir.Men hesablamişam ki,bu heray 20-25min man.muellimlerden ruşevet yiğir.
Cenab nazir! Dize qeder ruşvet bataqliqinda çabalayan H.Cavadovu bu "ezabdan"xilas edin.Beleki,onu tutduqu mudir evezi vezifesinden azad edin. Siz,nehayet, bir normal tehsili bilen,esl pedaqoqu Celilabad RTŞ-ya mudir teyin edeceksinizmi?yoxsa inanin ki, bu Celilabad tehsili bir neçe ilə kufdan-kuf olacaq.
Cenab nazir! Men Sizin kuratorlariniz da inanmiram.her şikayet mektubu Nazirliye daxil olan kimi RTŞ-nin mudirlerile "bazarliq"edirler.Gizlin sovdeleşmeye gedib mektublari bağlayirlar.Xeberniz varmi?Ölkede tehsil sistemi mehv olmaq durumundadr.xeberniz varmi?Konkret statiskaya inansaq,Celilabad tehsil kriteriyasina gore respublika uzre 70-ci yerdedir.Xeberniz varmi?Sebeb;tehsil sistemindeki Korrupsiya ve rusvet.xeberniz varmi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder